Vad gör vi?

Ett sällskap där likasinnade kan träffas för att umgås och avnjuta goda drycker och mat. Det kommer att hållas provningar, föreläsningar, middagar och vingårdsbesök för att nämna några aktiviteter. Tips på drycker, recept, restauranger och barer.

lördag 3 oktober 2009

Helgens mat & drycktips.

Klockren kombination av öl & ost, bättre än vin!

Sierra Nevada pale ale & en rumstempererad Gryuère Réserva kaltbach.

Ölet är en amreikansk ljusbrun ale som gifter sig med den här goda sweiziska hårdosten. Ölet har en smaka av: malt, humle aromatisk, smakrik med inslag av rågbröd, aprikos & pomerans, jästfällning. Den har en alkoholhalt på 5,6% & smakar bäst vid 8-10 grader. Flaskan är på 355ml. & kostar 22,90:- art nr på systemet 1525.

Gryuère Réserva Kaltbach är lagrad i mejeriet i 3 månader & sedan minst 9 månader i sandstensgrottor. Från Linnégatans ost är en 18 månader. Den har en fetthalt på minst 49% i lagrat tillstånd. Den är gjord på komjölk & är opastöriserad. Osten kommer från Kantonen Kaltbach. Det är en halvmild hårdost med lite mjuk kärna. Utsidan är hård, torr & rostbrun. Smaken är lätt fruktig med övergång till det nötaktiga.

Osten hittar man bla på Linnégatans ostaffär.

1 kommentar:

  1. Är det inte 3 mån i grottorna av de sammanlagda 9 månaders lagring?

    SvaraRadera