Vad gör vi?

Ett sällskap där likasinnade kan träffas för att umgås och avnjuta goda drycker och mat. Det kommer att hållas provningar, föreläsningar, middagar och vingårdsbesök för att nämna några aktiviteter. Tips på drycker, recept, restauranger och barer.

söndag 4 oktober 2009

Ölprovningen på The Rover var en upplevelse!


Ja då har första träffen med klubben ägt rum på The Rover i form av en ölprovning. Hela 16 dryckintresserade själar kom för att få en riktigt lärorik & rolig resa genom ölens porlande landskap. Vi träffades vid 15:30 för att bekanta oss med varandra innan det drog igång strax efter 16:00. Jag la en stadig grund med en riktigt god hamburgare, stans bästa för att vara uppriktig. Rosastekt, saftig med god jalapenodressing, Cole slaw & friterad klyftpotatis, för att fukta strupen blev det en ny sort för mig, en pale ale från Dugges bryggeri i mölndal, mycket god. Hela 3 timmar höll Pelle föreläsning med 7 mycket olika sorters öl & svarade på alla frågor med en brinnande entusiasm. Ölen vi provade var:

  1. Cuvé René- Gueuze Lambic beer, spontan jäst öl, mkt syrlig, påminner om skumpa.
  2. Brooklyn lager- mörk, stilla & smakar ale.
  3. Duvell provades ihop med Guinnes (en ljus öl som hade mer smak & tyngd än en mörk)
  4. Göteborgsporter- ett riktigt mörkt lite sötare öl.
  5. Indianviken pale ale- från Nynäshamn.
  6. Old Ruffian- barley wine style ale.
  7. Russian imperial stout- från Stone bryggeriet på hela 10,8% med mkt humle smak.

Det var ett brett sortiment innefattande de flesta smakerna, en helt ny vy öppnas verkligen när man får en sådan introduktion för hur mycket olika öl som finns. En fulländad tillställning med proffsig & lättsam "underhållning" med toppbetyg, 10 bestick av 10 möjliga. Prova det här!

1 kommentar:

  1. För oss var det en fantastisk läro- och smakrik kväll. Mycket tack vare Pelles engagemang och kunskap! Och inte minst den goa ölen...... Anita & Ulf

    SvaraRadera