Vad gör vi?

Ett sällskap där likasinnade kan träffas för att umgås och avnjuta goda drycker och mat. Det kommer att hållas provningar, föreläsningar, middagar och vingårdsbesök för att nämna några aktiviteter. Tips på drycker, recept, restauranger och barer.

torsdag 17 september 2009

Skogssvampsoppa.

Ännu en soppa som kan värma efter de kommande höst promenaderna.

250 gr skogschampinjoner
200 gr trattkantareller
150 gr karl johan
4 st schalottenlök
2 st klyftor vitlök
2 lit kycklingfond
0,5 lit grädde
smör
timjan,färsk
0,5 st citron
salt & vitpeppar

Skär champinjoner & karl johan 0,5cm tjocka skivor, finhacka lökarna. Fräs schalottenlöken i smör tills det börjar mjukna, lägg därefter i all svamp, vitlök & fräs till svampen sjunkit ihop ordentligt. Häll på fonden & koka på svag värme tills 1,5lit återstår. Häll på grädden & koka ihop tills det blir 1,5lit igen. Smaka av med salt, peppar, citronsaft & plockad färsk timjan. Red av med maizena om tjockare konsistens önskas. Soppan kan med fördel även mixas helt slät.
Smaklig spis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar