Vad gör vi?

Ett sällskap där likasinnade kan träffas för att umgås och avnjuta goda drycker och mat. Det kommer att hållas provningar, föreläsningar, middagar och vingårdsbesök för att nämna några aktiviteter. Tips på drycker, recept, restauranger och barer.

måndag 28 september 2009

Man mognar med sina matupplevelser.


Vad är det som gör att den mat som man avskydde som liten, innnebär det högsta raffinemang för samma person i mogen ålder?


Tore Wretman


Levde mellan 1916 & 2003, stockholmare men världsvan med arbete i frankrike, staterna & storbritanien. Sveriges mest kända namn inom matlagnings världen. Förste i världen att utmärkas till professor i matlagningskonst, även hovtraktör, filosofie hedersdoktor, en av grundarna av gastronomiska akademin. Ett ansikte för den svenska husmanskosten. Gjorde mycket för vad svensk matlagning är i dag. Han är bla känd för att tagit över Opera källaren 1955 & drivit den med stor framgång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar