Vad gör vi?

Ett sällskap där likasinnade kan träffas för att umgås och avnjuta goda drycker och mat. Det kommer att hållas provningar, föreläsningar, middagar och vingårdsbesök för att nämna några aktiviteter. Tips på drycker, recept, restauranger och barer.

måndag 14 september 2009

Fisksoppa med saffran, tomat & vitlök.

En smaskig soppa som värmer i höstmörkret!
recept för 4 pers.

1 st gullök
4 st klyftor vitlök
1 st röd chilli
1 st morot
1 st röd paprika
0,5 kg potatis
0,1 kg sockerärtor
2 burkar plommontomater
2 msk olivolja
2 msk fiskfond
2 burkar vatten(tomatburk)
2 msk honung
1 msk rödvinsvinäger
0,5 gr saffran
salt & vitpeppar
0,4 kg fiskfilé (ex marulk,gös,lax)

Fräs chlli, vitlök & bara hälften av: lök, paprika,morot(andra hälften ska skäras i större bitar & läggas i soppan) i olivolja tills det börjar mjukna. Häll på tomater, vatten, fiskfond, saffran, honung, salt, peppar & koka mjukt tills det går att passera grönsakerna genom en finmaskig sil. När soppan är passerad i en ny kastrull läggs potatis & grönsakerna i. Börja koka potatisen & sedan de grönsakerna som tar längst tid. När grönsakerna börjat mjukna ska fiskgrytbitarna i. Sjud tills fisken är klar. Severa rykande het med en klick aioli & en skiva nybakad baguette.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar