En smaskig soppa som värmer i höstmörkret!
recept för 4 pers.
1 st gullök
4 st klyftor vitlök
1 st röd chilli
1 st morot
1 st röd paprika
0,5 kg potatis
0,1 kg sockerärtor
2 burkar plommontomater
2 msk olivolja
2 msk fiskfond
2 burkar vatten(tomatburk)
2 msk honung
1 msk rödvinsvinäger
0,5 gr saffran
salt & vitpeppar
0,4 kg fiskfilé (ex marulk,gös,lax)
Fräs chlli, vitlök & bara hälften av: lök, paprika,morot(andra hälften ska skäras i större bitar & läggas i soppan) i olivolja tills det börjar mjukna. Häll på tomater, vatten, fiskfond, saffran, honung, salt, peppar & koka mjukt tills det går att passera grönsakerna genom en finmaskig sil. När soppan är passerad i en ny kastrull läggs potatis & grönsakerna i. Börja koka potatisen & sedan de grönsakerna som tar längst tid. När grönsakerna börjat mjukna ska fiskgrytbitarna i. Sjud tills fisken är klar. Severa rykande het med en klick aioli & en skiva nybakad baguette.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar