Marie José
- 300gr smör
- 300gr socker
- 300gr mörkchoklad
- 7 hela ägg+ 1 gula
- 0,5 dl mjöl
smält smör & choklad på låg värme, vispa socker & äggulor poröst. Blanda chokladsmeten i äggsmeten & sikta i mjölet. Vispa vitorna hårda & vänd ner dem i blandningen. Fyll en smörad, mjölad springform & baka av i 160grad. varmluftsugn i 25 min. (vanlig ugn 175grad i 40min.) Den ska vara mjuk i mitten innan den svalnat. Avnjut med crème fraiche som vispas tjock med vaniljsocker i, får en härlig fräschör av krämens syrlighet.
Låter gott! (Men inte jättenyttigt :)
SvaraRaderaDen är mycket nyttig.
SvaraRaderaLennart har provat den. Den var kanongod tog slut på några timmar Annie Anita Elin Krille Emmy fick oxå smaka, alla tyckte om den.
SvaraRaderaSå den tycker jag ni skall prova gärna med glass till
Verkar inte som ett dumt recept, får man nog prova. Chokladkaka är alltid göttans.
SvaraRaderaDu borde även testa detta recept, Chokladkaka med espressomousse recept
Fin blogg förresten :)