Vad gör vi?

Ett sällskap där likasinnade kan träffas för att umgås och avnjuta goda drycker och mat. Det kommer att hållas provningar, föreläsningar, middagar och vingårdsbesök för att nämna några aktiviteter. Tips på drycker, recept, restauranger och barer.

tisdag 29 november 2011

Frukostfibrer


Min egna Musli.

Jag gillar att äta ordentligt på morgonen, dels för att magen ropar på dagens första måltid och att man står sig så mycket bättre än med en cigarett och en kopp kaffe som vissa föredrar.
Muslin som jag brukar köpa är ju fullknökad med torkad frukt och det smakar dessutom som att flingorna i sig är sötade vilket växer i mun om man äter mycket. Det känns ju inte så nyttigt häller att börja dagen med en sockerkick.
Så i mellan åt köper jag olika flingor, frön och torkad frukt själv och blandar. Vilket är godare, nyttigare och billigare.
Den senaste blandningen är god att lägga på filen och alla ingredienserna finns att hitta på de större matvaruhusen.
Det finns ju oändliga variationer av vad som ska vara i just din Musli, ta vad du tycker om och gör en mix och lägg i en lufttät burk.

Christians Musli:
Havregryn
Boveteflingor (glutenfritt, så det går ju att byta ut mot havregrynen för att få muslin glutenfri)
Solroskärnor
Pumpakärnor
Linfrö (tillför inga näringsämnen men bildar ett slem som är bra för tarmarna)
Russin
Torkade Aprikoser
Torkat Äpple
Sötmandel, skållad och grovt hackad

Så prova det här nu så kommer ni att märka skillnad eller tom. börja gilla Musli om ni inte gjort det inna. Snart kommer ni att komponera era egna favoriter, det behövs ju inga långkok direkt.
Smaklig frukost.
Christian

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar