Vad gör vi?

Ett sällskap där likasinnade kan träffas för att umgås och avnjuta goda drycker och mat. Det kommer att hållas provningar, föreläsningar, middagar och vingårdsbesök för att nämna några aktiviteter. Tips på drycker, recept, restauranger och barer.

söndag 20 november 2011

Fortsättning på charkskolan.

Tryffelsalami:

 





Salami är ett samlingsnamn på mjölksyrefermenterade, lufttorkade, saltade och kryddade korvar. Ursprung är vanligtvis från Italien, Spanien och Ungern och de är ungefär 6 – 8 centimeter tjocka. Salamin görs på malt kött (mestadels fläsk-
eller nötkött), bacon och kryddor. Den förseglas med sockerlösning på utsidan, hängs och röks.
Den här sorten är ju mellangrov textur på malningen av köttråvaran och smaksatt med tryffel från Piemonte.
Den bästa tryffeln kommer ju från Alba i Italien och är vit och låg på 30000:-/ kg för
några veckor sedan som Jonas fick erfara i Piemonte. Är det en dålig skörd kan den sticka iväg till 70000:-/ kg. Det säljs även mycket svarttryffel från Italien, Frankrike och Gotland som upptäckts på senare år. Det är ju en svamp som växer ca en meter under jord längs ekträdets rötter, så det är ju ingen risk att man bara springer på den. Man behöver ju en inte allt för glupsk gris eller tränad hund till hjälp som kan sniffa upp de värdefulla knölarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar