Vad gör vi?

Ett sällskap där likasinnade kan träffas för att umgås och avnjuta goda drycker och mat. Det kommer att hållas provningar, föreläsningar, middagar och vingårdsbesök för att nämna några aktiviteter. Tips på drycker, recept, restauranger och barer.

torsdag 24 november 2011

Fortsättning på charkskolan.



Salsicca

Den här italienska korven får man rå över disk när man beställer den. Korven passar lika bra stekt som grillad på halster eller så kan man klämma ut den grovmalda fyllningen och ha som färs till en pasta. Det enkla grundreceptet innehåller endast fläskkött av ädlare styckdetaljer såsom karré, salt, svartpeppar, vitlök och vitvin. Det är som med all annan mat, har man riktigt bra råvaror så talar de för sig själva, det ska helt enkelt smaka gött kött. En smaksättning som vi mest är vana vid som i bröd och brännvin är fänkål, mycket smak av lakrits och riktigt gott. Steker man den varsamt så de inte spricker är den mycket saftiga av det smakrika fettet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar