Vad gör vi?

Ett sällskap där likasinnade kan träffas för att umgås och avnjuta goda drycker och mat. Det kommer att hållas provningar, föreläsningar, middagar och vingårdsbesök för att nämna några aktiviteter. Tips på drycker, recept, restauranger och barer.

torsdag 17 november 2011

Fortsättning på charkskolan.

Coppa:

Det här exklusiva smörgåspålägget kommer från Italien som jag personligen tycker passar bättre på en träbricka med kallskurna delikatesser. Coppa tilltalar mig mer än lufttorkad skinka. Jag tycker den smakar mer pga. allt det insprängda fettet där den mesta smaken sitter. När fettet är rumstempererat blir den dessutom härligt saftig och smälter bitvis på tungan. Det här förädlade köttstycket är rimmat i 3 veckor, därefter kryddat med Fänkål och svartpeppar, Cayenne och lufttorkat i 3 till 4 månader, det får sedan mogna i vinindränkta dukar.
I provinsen Piacenza har det fötts upp grisar i urminnes tider med tanke på dess passande klimat för grisar. De gillar inte direkt solljus men däremot det fuktiga varma förhållandena med små temperaturskillnader som råder i skogslandskapen vilket även gör att de lättare lägger på sig vikt och får fettet att bli fast och fint. Från den här provinsen kommer även Salami och Pancetta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar