Vad gör vi?

Ett sällskap där likasinnade kan träffas för att umgås och avnjuta goda drycker och mat. Det kommer att hållas provningar, föreläsningar, middagar och vingårdsbesök för att nämna några aktiviteter. Tips på drycker, recept, restauranger och barer.

måndag 10 januari 2011

Underbar husmanskost i Malmö.

Bullen, två krögare.

Ja förutom den härliga vistelsen på Ystad Saltsjöbad & ett besök i caféhimmlen så fick det bli ett stopp i Malmö på väg hem till Göteborg för en lunch. Då sprang vi på Bullen, en pub i engelsk stil med kanonbra svensk husmanskost. Historiken om dess lokal där de började servera öl för första gången 1897 är mycket intressant, de har även sveriges äldsta ölpump i silver som fortfarande är i bruk. Gå in på deras hemsida & dröm er iväg http://www.bullen.nu/.

När vi kom in i den lite dunkla pubmiljön kände man att det var ett gammalt ställe med mycket historia & antagligen mycket erfarenhet. Jag kände mig väl till mods & var säker redan innan på att maten skulle vara bra.
Bland alla godsaker på menyn, allt från stekt rimmat fläsk med löksås till helstekt rödspätta, så valde jag Kalvfärs köttbullar med potatismos, rårörda lingon, ättiksgurka & whiskygräddsås. En stor tallrik gjorde entré med en spegel av smakrik gräddsås & fem stora köttbullar, vid sidan serverades tre skålar med resterande tillbehör. Enkelt & helt underbart, maten talar för sig själv, man behöver inte krångla till det om man vet vad man håller på med.

Annie tog en rosastekt ryggbiff med sparris, rödvinsås, kryddsmör & stekt tunt hyvlad potatis. Fina smaker & bra tillagat.
För att hjälpa maten ner i magen fick blev jag rekommenderad en mörk tjeckisk lager på B, vad hette den nu då? Men god var den.
Även detta ställe, som fick mig att tänka på Kometen i Göteborg, är värt ett kärt återbesök för den goda maten & mysiga miljöns skull.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar