Man tager vad man haver.
När man har varit ute de här frostbitna dagarna kan det vara gott med något varmt mellanmål eller fika. Jag skulle dämpa både hunger & sötbegäret på både min dotter & bror & våfflor stod högst på listan av det som mest liknade föda.
Naturligtvis vill man ha både grädde & sylt på men i min kyl var grädden tyvärr matlagningsgrädde. Eftersom jag inte vågade säga något så började jag leta i kylen, crème fraiche fick det bli, både gott & mindre fett.
Jag smakade upp 1 burk med ca 1 tsk vaniljsocker & 1 msk ljust muscavadosocker sen var det bara att låta elvispen gå på högsta snurr till crèmen var tjock & fin.
Det blir riktigt gott! Känns mycket fräschare med tanke på syrligheten i crème fraichen, så det känns midre fett trots den krämiga koncistensen.
Så tag fram edra gamla våffellaggar längst in i skafferiet & bjud så edra nära & kära.
Låt det väl smaka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar