Vad gör vi?

Ett sällskap där likasinnade kan träffas för att umgås och avnjuta goda drycker och mat. Det kommer att hållas provningar, föreläsningar, middagar och vingårdsbesök för att nämna några aktiviteter. Tips på drycker, recept, restauranger och barer.

onsdag 12 januari 2011

Surkålsmöte



Anders inspekterade den frostnupna klubbgården i Piemonte så jag och Christian fick ha vintermöte själva. Men bara för att man sitter i hårda och segdragna förhandlingar skall man väl inte behöva svälta ihjäl? Det hade inte varit bra för klubbens rykte om presidenterna hittades ihjälsvultna i styrelserummet. Därför åt vi lunch.



Thüringer bratwurst och folköl inhandlades för att matcha Cs surkål. Den var vid tillfället lagrad i 15 månader och doftade skunk. Övriga tillbehör: rostad potatis och god senap. Ja, mycket ofördelaktigt kan sägas om C men surkål kan han fan ta mig laga! En mild, djup kumminsmak smekte gommen och den syrliga kålen matchade den blekgrå korven perfekt.


Vi passade även på att ha folkölsprovning. Oceans ljusa 2,8a ställdes mot Dugges lika alkoholsvaga ale. Dugges gör en god fegis men känns utspädd och blek i jämförelse med utmanarens sylvassa chaufförsbira som lätt klår många starköl i smak. Lite förvånande med tanke på Dugges tuffa humlesyn.






För övrigt lyckades vi få fram lite datum för aktiviteter av vilka ett par är spikade och utannonserade och ett par är på gång. Jag ser till att börja med fram mot asienträffen på St Jörgen!
























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar