Vad gör vi?

Ett sällskap där likasinnade kan träffas för att umgås och avnjuta goda drycker och mat. Det kommer att hållas provningar, föreläsningar, middagar och vingårdsbesök för att nämna några aktiviteter. Tips på drycker, recept, restauranger och barer.

söndag 9 januari 2011

Olof Viktors i Ystad.

Genuint hantverk som smakar!

I helgen så var Annie & jag nere i Ystad för att fylla på batterierna på Ystad Saltsjöbad, ett fint spahotell.
Vi fick ett tips om att besöka ett bageri & café som drivs av Jan Hedh, det nappade vi på direkt såklart.

För er som inte vet vem han är så kan jag berätta att han är en av Sveriges främsta konditor & bagare. Han har synts relativt lite på tv men har gett ut en del "kokböcker" om bröd, desserter, choklad, kakor mm.
Caféet låg i ett par gamla ladugårds lika byggnader. Det kandes i väggarna att det var riktigt hantverk man kunde få sätta tänderna i där. Härliga rustika surdegsbröd, härliga bakverk, desserter, glass, närproducerade gårdsostar, marmelader, kryddor, karameller ja lista kan göras lång, hit måste ni åka om ni är inom några mils radie!
Vilka smörgåsar!!! Bättre än senaste restaurangbesöket. Jag bestämde mig för ett ljus bröd med rejält gräddad skorpa som ger sådan god smak & gott tuggmotstånd. Påläggen bestod av fänkålssalami, rökt mozzarella & en grön tomatmarmelad. Annie valde en diger focaccia, krispig & gott olivoljig toppad med ett berg av kräftstjärtar & limeaioli, toppklass. Semlorna till efterrätt var av de bästa vi smakat, vilken mandelmassa. Sist men abolut inte minst, min varma choklad, tjock, krämig, fyllig, toppad med grädde & rikigt varm.
 Det var länge sedan jag var så välmående, måste upp i gourmet restaurang klass för det.
Alldeles för mycket godsaker att köpa med sig fanns det också.
Ser fram i mot att få komma hit igen
.http://www.olofviktors.se/

1 kommentar:

  1. Där var vi i somras, riktigt trevligt! Käka också focaccian, riktigt god och deras glass skall vi inte tala om. Fantastisk!

    SvaraRadera