Vad gör vi?

Ett sällskap där likasinnade kan träffas för att umgås och avnjuta goda drycker och mat. Det kommer att hållas provningar, föreläsningar, middagar och vingårdsbesök för att nämna några aktiviteter. Tips på drycker, recept, restauranger och barer.

söndag 18 november 2012

Va sa? Mr.P. Vem e de. Ja sa ju de.

Ur några borttagna stenblock i muren under trappan som leder upp till konstmuséet hittar vi entrén till Fonds nya bakficka.
En modern fräsch bistro där du är lika välkommen för ett glas i baren, som utgör hjärtat i lokalen, som för en bit mat från den spännande menyn. Bordsbokningar är inte att tänka på utan man är i stället välkommen in för att förnöja sig i baren till ett bord blir ledigt om alla sittplatser skulle vara upptagna. Det är lagom mycket sorl och hög musik en lördagkväll vid sjutiden när vi glider in. Vi blir snabbt och varmt mottagna. Sådan far sådan son, stämmer verkligen när det kommer till att skämma bort sinnena med förädlade råvaror och drycker på tex jäst druvjuice eller mältat korn och humle i skummande bägare.
Vi får snabbt nått i glasen och lika snabbt nått på faten. Det är bra och avslappnad service och kan bara konstatera att köket sköter sitt också när vi sätter gaffeln i våra första anrättningar.
Boquerones, Strömming , bröd, rostad paparikamajjo & örtsalt 79 sek, var en mjäll, syrlig och gott salt strömmig som hade den perfekt mjuka koncistensen. Detta är igentligen en spansk delikatess i form av färsk ansjovis som tillreds i saltlake och vinäger som även marineras med god olivolja och vitlök. Den här varianten var en fräsch och riktigt god tallrik som passar bra som förrätt eller som en av flera smårätter.

Marinerad sotad Biff, paprika/jalapeno & Cesardressing 139 sek, var en mer generös om man ska räkna den som förrätt. Möra lagom tjocka skivor med biff som fick gott krydderi av den små heta "tacopaprikan". Blandade salladssorter med den krämiga dressingen gjorde biffen bra sällskap.
Gott, men inte lika bra som firren!

Det blev en god Rioja, som var lagrad på två olika sorters ekfat, vilket gav en mer anonym vaniljton förklarade vår servitris. Till den blev det: Entrecôte “5 kinesiska kryddor”, 3x kål soyasky & rört citrussmör. 229sek. Perfekt tillagat, rött å gött som utlovat, var köttskivan. Det luftiga syrliga smöret bröt av den kraftiga salta såsen bra. Att det bara var grönsaker till och att man val bort pluggen gjorde rätten fräsch och inte så tung. Gött tugg!

För oss var baguetten som var spättad på en stor spik överflödig, det var bra mängd mat på tallrikarna.
Till kaffet, som serverades i snyggaste kaffekopparna för stunden, blev det en sammetslen och god chokladtryffel. Akompanjemanget av en öförskämt god Lagavulin gjorde avslutningen inte sämre.

Så, Mr.P kan jag verkligen rekommendera för en drink i baren, då kan jag rekommendera en GT på Hendrick´s Gin med gurka i och ett varv med svartpepparkvarnen över!! Eller för en bit mat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar