Vad gör vi?

Ett sällskap där likasinnade kan träffas för att umgås och avnjuta goda drycker och mat. Det kommer att hållas provningar, föreläsningar, middagar och vingårdsbesök för att nämna några aktiviteter. Tips på drycker, recept, restauranger och barer.

fredag 14 september 2012

Trevlig italiensk vinprovnig med Anders Molin.








Det blev en riktigt lyckad kväll när vi provade olika italienska viner från angänsande regioner kring Anders och Claes vingård La Casa Vola i Piemonte.
Det var bra med information, en lättsam stämning och familjärt då vi bara var 14 personer den här gången. Vinerna var goda och ännu bättre till den trevliga plockbuffén som Jonas komponerat med italiensk kärlek såklart.
Det är alltid lika kul att prova igenom sorterna, vänta lite och sedan prova de igen. När man jämför de då blir det helt annorlunda när man ställer de i mot varann.
Det lättare vinet man tyckte var gott innan kanske blir blekt och smakar något helt annat eller tvärtom lyft fram sin bouqet som var svårare att känna förut.

Vi har diskuterat att ha en destilatprovning med Anders, olika spritsorter så som Grappa, Whisky, Tequila, Rom, Cognac tex. Det är inte helt lätt ibland att känna skillnad på de olika sorterna när de är lagrade och av bättre kvalitet.

Hör gärna av er till mig om det finns ett intresse för det här så sätter vi ett datum senare.
christianthoresson@gmail.com

Hoppas vi syns på 3 års jubiléet 13:e oktober och julbordet 8:e december.

Glada hälsningar
Christian

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar