Vad gör vi?

Ett sällskap där likasinnade kan träffas för att umgås och avnjuta goda drycker och mat. Det kommer att hållas provningar, föreläsningar, middagar och vingårdsbesök för att nämna några aktiviteter. Tips på drycker, recept, restauranger och barer.

lördag 15 september 2012

Oktoberfestöl!


Hejsan alla kära Gourmander.
Hoppas inte att ni är allt för ledsna för att hösten är på väg. Jag (Elin Carlsson) har fått den stora äran att skriva lite här på Gourmand för att förhoppningsvis få er alla att bli lite mer intresserade av öl. Själv så har jag ett stort intresse av olika sorters öl och tycker att alla ska få ta del av den stora öl-världen som faktiskt finns där ute. Tänkte tipsa er om olika öl som finns på systembolaget som jag tycker ni ska prova, ha lite recensioner och tipsa om pubar och restauranger som har stort ölutbud.
I detta inlägget tänkte jag prata lite om oktoberfestöl som är passande inför det stundande 3-års jubileet och hösten som snart är här.

Oktoberfest är en stor festival som hålls varje år i slutet av september till början av oktober. Ursprungsfestivalen hålls i München i Tyskland, men även i andra länder runt om i världen anordnas oktoberfester. Här i Sverige märker vi oktoberfesten genom att hitta ett gäng med nya goda öl på systembolagets hyllor.

Oktoberfestöl är oftast en lager, med undantag för några, i båda mörk och ljus karaktär. En lager med en twist kan man säga. Ölen funkar oftast bra till mat och är lättdrucken. Vilken av ölen man ska välja är helt och hållet beroende på vilken öl man själv föredrar. Ta en sväng runt hyllorna och se vad ni tycker verkar intressant, det är bara att testa sig fram. Men snabba på, de kommer gå år fort.

Här kommer tre öl som jag själv kan rekommendera:

·         Mohawk Unfiltered October, ljus lager, 33 cl, 5.9%, 19,80 kronor.
·         St Eriks Oktoberfest, mörk lager, 33 cl, 5.3%, 16,90 kronor.
·         FrEQuency No sleep in october, mörk lager, 33 cl, 5%, 19,80 kronor.





Ha nu en fortsatt trevlig höst så hoppas jag att vi ses på Gourmands 3-års Jubileum.
Med Vänliga Hälsningar
Elin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar