Vad gör vi?

Ett sällskap där likasinnade kan träffas för att umgås och avnjuta goda drycker och mat. Det kommer att hållas provningar, föreläsningar, middagar och vingårdsbesök för att nämna några aktiviteter. Tips på drycker, recept, restauranger och barer.

söndag 22 november 2009

Gurka mé drag!


Jag hittade minigurkor i en mat affär för en vecka sedan & tänkte att de där små gröna sakerna måste man nog kunna göra något kul med. Jag funderade en stund, handlade ett par ingredienser & det här blev resultatet: ättiksgurka med pepparrot, dillfrö & ingefära. Efter en vecka i kylen smaker de kanon gott, kryddigt av pepparroten med smak av dill & en eftersmak av inefära. Det är lätt att tillreda, här följer receptet:


Kryddig ättiksgurka:

0,5 kg minigurkor
1 tumme ingefära
1 bit pepparrot= som en femkrona tjock & 2cm lång
2/3 tsk dillfrö
0,5 dl ättika 24%
2 dl socker
4,5 dl vatten
1 tsk salt


Jag använde mig av en syltburk med spänne & gummipackning, det går bra med en annan glasburk också. Tänk på att göra rent den ordetligt, tex koka den i några minuter.
Skölj gurkorna, dela de på längden. Skala pepparrot & ingefära, skär de i 5mm skivor. Koka upp vatten, ättika, socker, salt & inefära, dra av från värmen & lägg i pepparrot & dillfrön, låt svalna. Lägg gurkorna i burken ståendes i rader runt om i burken, häll på lagen & förslut. Låt stå svalt en vecka. Tänk på att bara använda rena redskap i burken. Ät som snacks eller till tex fisk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar