Vad gör vi?

Ett sällskap där likasinnade kan träffas för att umgås och avnjuta goda drycker och mat. Det kommer att hållas provningar, föreläsningar, middagar och vingårdsbesök för att nämna några aktiviteter. Tips på drycker, recept, restauranger och barer.

måndag 9 november 2009

En komet som lyser starkare än någonsin!

Gudagott på Kometen



Min far & jag gick till Kometen i lördags för en bit mat innan vi skulle vidare till underhållning på Lisebergshallen. Vi hade inga förväntningar men visste ju att Mannerström tagit över restaurangen sedan september så att standarden skulle vara bra förstod vi. När vi kom in vid 16 tiden var det redan mycket folk & alla andra bord var redan reserverade, men vi fick ett bord eftersom vi inte skulle stanna så länge. Interiören är antagligen samma som när det öppnade för längesedan, gammalt, men ändå rätt mysigt. Serveringspersonalen var alla i mogen ålder, trevlig & kompetent.

Vi läste igenom menyn & till vår stora glädje fanns det den ena härliga husman rätten efter den andra: kokt torsk med äggsås, Wallenbergare, kåldolmar, Wiener schnitzel mm. & natyrligtvis en hel del goda förrätter & efterrätter. För våran del blev det rimmad kokt fläsklägg med rotmos, två sorters senap, brunsås & rotfrukter. Denna rätt får man besälla för två & kostar 190:-/pers. Tre olika bröd med två sorters smör anlände till bordet i väntan på varmrätten.

Till sån här mat är det ett måste med en öl & varför inte förgylla det hela med linjerullad Akvavit. Fläskläggen var en diger portion, gott salt, mör & saftig, det hade räckt till en person till. Rotmoset var KANONGOTT & riktigt smakrikt, senapen & såsen likaså.

Med en sån här perfekt tillagning & så omsorgsfullt smaksatt mat var det rena orgien för smaklökarna. Vi bad om en rekomendation av snaps till maten & var lite osäkra på vilken sort det var, då fick vi kvickt smaka av den båda två, dessutom i frostade glas, proffsigt!





Den här spontana snabbvisiten med enkel svensk husmanskost blev en upplevelse som slår mitt senaste besök på en stjärnkrog med avsmakningsmeny. Toppbetyg, väl värt ett besök, har dessutom en human prisbild på menyn.

Kolla gärna in hemsidan: www.restaurangkometen.se




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar