Vad gör vi?

Ett sällskap där likasinnade kan träffas för att umgås och avnjuta goda drycker och mat. Det kommer att hållas provningar, föreläsningar, middagar och vingårdsbesök för att nämna några aktiviteter. Tips på drycker, recept, restauranger och barer.

tisdag 2 oktober 2012

Brownie delux.

Choklad är ju inte bara barnsligt gott utan även nyttigt och gör oss lyckliga och välmående.
Väljer man en mörk choklad med hög kakaohalt av bra kvalitet som man får betala lite mer för får man valuta för pengarna. Chokladen ger hög smak som hänger kvar länge i munnen vilket gör att man inte behöver så stor mängd för att stilla sitt begär.

När jag jobbade på Restaurang Trägår´n vid millenieskiftet var köket där fyllt med väldigt duktiga kockar och inte minst en lite tokig men skön konditor vid namn Lars Pautke som lärde mig en del.
Här kommer ett recept från honom på en riktigt smarrig och exklusiv brownie.

Brownie à la Tora:
500 gr   mörk chokad 70%
500 gr   smör
4 dl       hasselnötter, hela
4 dl       valnötter, grovt hackade
9 st        ägg
7 dl       socker
1,5 dl    vetemjöl

2 st       dubbeldaim
Klä en långpanna med höga kanter med bakplåtspapper. Smält choklad och smör i vattenbad, rör i nötterna. Vispa ägg och socker poröst. Rör i chokladsmeten i äggsmeten, sikta i mjölet och häll i formen. Strö över hackad daim och baka av i mitten av ugnen på varmluft i 24 min på 150 grader eller vanlig värme på 170 grader i ca 30 min. Den ska vara halvkletig när den är klar, den stelnar i kylen. Skär bitar med en varm vass kniv och skölj av den i mellan.
Den här är tung med kraftig chokladsmak som gör sig bra med något fräscht tillbehör, tex. vispad crème fraiche och färska hallon.

Smaklig bak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar