Vad gör vi?

Ett sällskap där likasinnade kan träffas för att umgås och avnjuta goda drycker och mat. Det kommer att hållas provningar, föreläsningar, middagar och vingårdsbesök för att nämna några aktiviteter. Tips på drycker, recept, restauranger och barer.

söndag 7 augusti 2011

Höstens fröjder!



Kära gourmander och ni som ännu inte tagit steget!


Då börjar äntligen höstens sammankomster ta form. Mötena under vintern och våren blev ju inte så många dessvärre. Framförallt beroende på svårigheter att hitta lämpliga lokaler för trevliga aktiviteter som inte kostar skjortan. Det ser nu ut att ljusna något på lokalfronten så vi har snart klart med flera datum.


Jag kan idag berätta att vi kommer att ha en inläggning- och syltafton lördag 24 september ca. 1800 på St Jörgens golfkrog. Idén är att vi fixar, picklar och syltar iordning sommarens och höstens bär, frukter och grönsaker, som ni fått från era trädgårdar eller köpt billigt på Ica, till goda saker som sedan stoppas i fina burkar. Resultatet blir goda tillbehör och gåbortpresenter för höstens begivenheter. Jag o Christian lagar till en god gryta som ätes efter slitet tillsammans med öl som köpes på plats.


Då förhandlingar pågår om lokalhyra m.m. kan jag inte ge något exakt pris än men återkommer snarast om detta. Det blir inte hutlöst iallafall kan jag utlova. Det jag vill att ni gör redan nu är att plocka äpplen, bär och annat gott från domänerna och fryser in detta. Anmäl er också till Christian snarast via mejl så att ni får en plats. Vi kan nog vara max 20.


Preliminärt kan jag också nämna 22 oktober som troligt datum för en fight mellan Italien och Spanien. Barolo vs Tempranillo och Prosciutto vs Serrano är titelmatcher vi får vara med om med glas och gaffel i händerna. Kan förhoppningsvis ge klartecken med detaljer denna vecka.


Andra godbitar på gång: ölträff på Dugges, 2-årsfest med extended quiz, kaffeprovning, champagneprovning.


Må gott så länge!















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar