Vad gör vi?

Ett sällskap där likasinnade kan träffas för att umgås och avnjuta goda drycker och mat. Det kommer att hållas provningar, föreläsningar, middagar och vingårdsbesök för att nämna några aktiviteter. Tips på drycker, recept, restauranger och barer.

fredag 19 augusti 2011

Svarta härligheter.


På berget ligger det långa slingrande grenar med mörka bär och solar. Det går inte att låta bli och plocka de. Varför krångla till det,  koka en sylt så har du fått något himmelskt att lägga i filen på morgonen. Då får du sommarkänslor även när höstmörkret har börjat falla över våra hus.

1 kg björnbär, 300-350gr socker, pektin och natriumbensoat. Lägg rensade bär och socker i en gryta och värm försiktigt upp och koka i 5 minuter. Följ anvisningarna för pektin på förpackningen. Skaka kastrullen ibland under tiden som det kokar, skumma sylten mot slutet. Tillsätt natriumbensoat, står på hur man går till väga. Fyll varma burkar ända upp förslut genast, kyl.

Ska ni inte använda bären direkt går det bra att frysa de på en bricka och sedan lägga de i en burk.
Ett anat alternativ är ju smoothie, kallt och fräscht. Lägg de frysta bären i en blender med vaniljyoghurt, lite limeskal och saft och flytande honung. Mixa, smaka av och servera i stora glas och avnjut direkt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar