Vad gör vi?

Ett sällskap där likasinnade kan träffas för att umgås och avnjuta goda drycker och mat. Det kommer att hållas provningar, föreläsningar, middagar och vingårdsbesök för att nämna några aktiviteter. Tips på drycker, recept, restauranger och barer.

tisdag 23 augusti 2011

Världens mest prisvärda vin – Guigals Côtes-du-Rhône


Guigal har viner från Côte Rôtie och tillhör världens bästa och dyraste. Men Guigals Côtes-du-Rhône 2007 för enkla 99 kronor (nr 2011) är ett prisvärt och ett fenomenalt vin. Vinet har en härlig solmogen koncentration och bra syror. Det är härligt att dricka nu, men kan lagras i något eller många år. Vinet är gjort på runt 60 procent syrah, 30 grenache och 10 procent mourvèdre och lagras ett år på stora ekfat innan det släpps ut på marknaden.
2007:an har en mörkröd färg och en kryddig doft av peppar, mörka bär och örter. Smaken är koncentrerad och man får munnen fylld med av mörka och röda bär när man dricker det. Eftersmaken är lång med inlindade syror. Helt klart värd att vara med i serien om ”världens mest prisvärda viner”.
Det är ett av mina husviner, alltid ett bra val, och jag rekommenderar det ofta som ett mycket vin för pengarna. Och alla som smakat har sagt det varit gott. Jag försöker alltid ha det hemma, så jag kan rycka en flaska som fått 2-3 år till på nacken.
Upptäckte just att förrådet är slut, måste nog gå iväg och köpa en låda....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar