Vad gör vi?

Ett sällskap där likasinnade kan träffas för att umgås och avnjuta goda drycker och mat. Det kommer att hållas provningar, föreläsningar, middagar och vingårdsbesök för att nämna några aktiviteter. Tips på drycker, recept, restauranger och barer.

fredag 10 juni 2011

Mat i helgen

Nedräkning i timmar nu. Knappt två dagar kvar till årets bästa måltid. För högt ställda förväntningar? Stor risk att bli besviken? Knappast! Oaxen har legat i det absoluta toppskiktet på den svenska restaurangscenen de senaste tio åren och när Agneta Green och Magnus Ek nu kör sin sista säsong kommer det att bli bättre än någonsin. Att de inte fått några stjärnor av den röda restaurangguiden beror på det avskilda läget på en liten ö flera mil söder om Stockholm och det faktum att de bara haft öppet sommarhalvåret. Ingenting annat.
Vårt tidigare besök för sex år sen var en magisk uppvisning. När vi sippade på grappan till kaffet efter nästan fem timmars ätande och drickande var vi i sjunde mathimlen. Kanske blir det svårt att slå inramningen med svalor som flög in och ut ur sitt bo ovanför vårt bord på verandan (ett litet under att vi inte fick svalskit i maten!) i den ljumma sommarkvällen. Men oavsett väder kommer det i sällskap av min flickvän och tre goda vänner att bli grymt bra har jag bestämt!
Inspirationsresor är högst nödvändiga för mitt matskapande och när gurun M Ek på lördag visar hur det skall gå till blir det mycket kul idéer att ta med i resväskan hem!
Må och ät gott vänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar