Vad gör vi?

Ett sällskap där likasinnade kan träffas för att umgås och avnjuta goda drycker och mat. Det kommer att hållas provningar, föreläsningar, middagar och vingårdsbesök för att nämna några aktiviteter. Tips på drycker, recept, restauranger och barer.

måndag 13 juni 2011

Första skörden

Nu när regnet & värmen slagit till samtidigt så knakar det i jorden i mina odlingar! Sockerärtorna är en meter höga nu & bladsalladen är som en halv fotboll. När vi hade kalas för Emmy i söndags skördade vi sallad, gräslök & citronmeliss till vattnet. Vi tog även lite rädisor & rabarber från min mor & far.

Det smakar verkligen bättre att äta sin egen sallad som man vet var den kommer ifrån, inga bekämpningsmedel, ingen gödning, utan man låter det ta sin tid. Då blir det som bäst.

Nu har jag även planterat 12 smultronplantor i runt om i häcken föutom fjolårets planta som har växt till sig ordentligt. Så i sommer blir det många smultron på strå.

Två olika sorters tomater har kommit i klasar, så nu är det bara att vänta på att solen ska förvandla de till mörkröda små juveler.
Habaneroplantan har precis börjat blomma så jag väntar med spänning till jag får känna den första käftsmällen av dess hetta till någon god grillad köttbit.
Har ni inte provat själva så är det inte för sent än, fråga bara i affären vilka fröer som man kan börja så nu. Annars finns det ju färdiga plantor & ni kan ju även sätta i en kruka eller balkonglåda om ni bor i lägenhet.
Växterna är inte bara vackra att se på, tar man hand om de så ger de skörd hela sommaren som tex tomat & sallad. Man spar faktiskt en hel del pengar på grönsaker som är så dyrt nu.
Ut & skita ner er nu.
Glada hälsningar från Ernst Kirchsteiger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar