Vad gör vi?

Ett sällskap där likasinnade kan träffas för att umgås och avnjuta goda drycker och mat. Det kommer att hållas provningar, föreläsningar, middagar och vingårdsbesök för att nämna några aktiviteter. Tips på drycker, recept, restauranger och barer.

tisdag 31 maj 2011

Sillstrypare i fiskhamnen

Det blev en synnerligen bra kväll i Fisk i dags fina kökslokal! Sexton Gourmander kokade inläggningar och smaksatte sill under sillexpert Mikaels överinseende. Efter en kortare historielektion om världshavens vanligaste fisks betydelse genom åren förvandlades Gourmanderna från försynta elever till vildsinta kallskänkor. Det hackades lök och chili, revs citronskal och tjattrades om vartannat.




Efter att alla fått burkar fyllda med egentillverkade inläggningar högg vi in på buffén. Mikael hade dukat fram ett antal olika sillsorter, såser och varmrökt lax. Detta kompletterades med färskpotatis, ost, bröd, paj, öl och snaps vilket sköljdes ner med fina dryckesvisor. Kan man tänka sig ett bättre sätt att tillbringa en regnig majkväll? I så fall vill jag vara med.














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar