Vad gör vi?

Ett sällskap där likasinnade kan träffas för att umgås och avnjuta goda drycker och mat. Det kommer att hållas provningar, föreläsningar, middagar och vingårdsbesök för att nämna några aktiviteter. Tips på drycker, recept, restauranger och barer.

lördag 14 maj 2011

Inspirationsjakt på Pio Country club

I början av veckan var jag med några av mina kollegor på Pio Country club i Hlamstad för utbildning, utveckling av företaget & så klart samla så mycket inspiration som möjligt. Jag visste bara att det var ett litet ställe med något extra. Jag hade inga förväntningar över huvud taget, men vilken oas som låg intill landsvägen. Bakom det stora trästaketet kändes det som man kom ut på landet & blev fylld av ett lugn.

Grönskande örtträdgård, änder som vankade runt & glufsade i sig gräs, en stor grå fin hund stod & tittade på oss på verandan till den stora vita villan. 14 rum erbjöds så det blir en intim känsla.
Vilket ställe! Fyllt av kärlek till inredning & detaljer i varje vrå, ett varmt välkomnande & underbara matstunder & akompanjerande drycker.
Det stora vardagsrummet hade en mjuk övergång med en stor skinngrupp till den vackra matsalen som förgylldes av de stora guldbeklädda lamporna i taket. De stora fönsterna vette ut mot dammen med ett stort guldfiskstimm & vattenfall där man kunde sitta på verandan & lyssna på det porlande vattnet i den värmande kvällssolen.

Maten var precis som servicen mycket bra. Goda bakverk & smörgåsar till fika, delikat lunch där en av förrätterna var himmelsk. Det var en crème vichysoise, en skummig potatis & purjolökskräm med Värnern löjrom, blodgrape & harsyra som kocken bara en liten stund tidigare hade klippt från en bergskreva utanför.
Mitt val av huvudnummer måste nog bli den stora saftiga grillade entrecoten med chimmichurri (argentinsk kryddig kallrörd örtsås) rostad potatis & lite grönt. Bra råvaror talar för sig själv, det koldoftande möra köttet lyftes av såsen av bla. färsk oregano, perilja, vitlök, chili, olja & vnäger.
Det söta efter maten på kvällen rullades ut på en vagn i matsalen där vår servitris stog & la upp fem, sex olika godsaker på våra tallrikar.

Vi hade alla rummen så vi hade en liten rundvandring & kollade på de, så fräckt!
Alla rummen hade olika tema, måste ses.
Börja med att gå in på hemsidan & ta nästa tripp hit om ni vill komma ifrån storstads stressen.
http://www.piocountryclub.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar