Vad gör vi?

Ett sällskap där likasinnade kan träffas för att umgås och avnjuta goda drycker och mat. Det kommer att hållas provningar, föreläsningar, middagar och vingårdsbesök för att nämna några aktiviteter. Tips på drycker, recept, restauranger och barer.

måndag 14 mars 2011

En trevlig kväll på Ölrepubliken.

I fredags träffades ett glatt gäng på puben efter jobbet för att umgås.
Vi åt god mat & drack många goda öl. Vi provade ett litet ölpaket som de i baren hade satt ihop till oss besående av Weienstephaner dunkel (mörkt veteöl), Pickla pils (en ljus frisk pils med generös humlearom & markerad beska), Snake dog ipa (india pale ale), st Peters old style porter.



Vi hade även ordnat en mat & dryckquiz där gourmanderna fick visa sina kunskaper inom området. De galda tre vinnarna fick var sin rejäl ölbok eller Mannerströms viltkokbo. Andra pristagarna fick lite fredagsmys i form av en god bit salami, med smaker som kantarell & blåbär bla. Blåbär var inte så dåligt som det låter faktiskt, det slank ner några skivor med ett glas vårwit hos Jonas till vickning.

Jag får ge beröm åt köket som var gång levererar riktigt god mat. Den här gången var dessvärre hamburgaren genomstekt, men jag var för hungrig så jag sa inte till, så skyll mig själv.

Den här mörka veteölet blev min favorit. Men man märkte stor skillnad av de 18 som var med & prova att den äckligaste ölen för en mun var rena njutningen för den andre.










Portern var god med en liten fräsch syra som bröt av det annars söta ölet.



Vi presenterade förslaget om att prova & göra egna sillar nere i fiskehamnen i maj & vi fick genast amälningar. Naturligtvis får man ju skölja ner sillbiten med öl & en liten jävel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar