Vad gör vi?

Ett sällskap där likasinnade kan träffas för att umgås och avnjuta goda drycker och mat. Det kommer att hållas provningar, föreläsningar, middagar och vingårdsbesök för att nämna några aktiviteter. Tips på drycker, recept, restauranger och barer.

söndag 27 mars 2011

Blir du sugen?


Piemonte är inte bara känt för sitt vin utan också för sin mat. En del av måltiden som många ser fram emot är efterrätten eller dolce som det heter på italienska. Förutom en osttallrik med barberamarmelad är det aldrig fel med en pannacotta, tiramisu eller italiensk glass som en avslutning på en god måltid. Skulle det på dessertmenyn dyka upp en bonet kan vi varmt rekommendera detta val.
Bonet är en specialité från Piemonte gjord av choklad med smak av spritsorten amaretto. Bonet förekommer väldigt ofta på menyerna på restaurangerna i Piemonte och kan med fördel avnjutas som en av de bästa efterrätterna i området . Namnet bonet betyder hatt och namnet skulle då ha kommit från efterrättens form av just en hatt. I vår by Santo Stefano Belbo kan man avnjuta bonet på olika ställen. Och till dricker man gärna områdets kända Moscato d’Asti – ett vin som görs på Moscatodruvan som för övrigt är den druvan som växer på La Casa Volas marker.
Blir du sugen att äta den i rätt miljö? Och dricka Moscato d’Asti till? Klicka gärna här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar