Krämig cheesecake med svensk punsch & vanilj.
Den här härliga desserten som också är smidiga att göra, kan man snart avnjuta på Garden Café när vi bytt meny. Den severas med bla en kompott på körsbär & päron smaksatt med grön kardemumma & vanilj. Men nu kan ni redan pröva den hemma.
recept för 12 pers:
6 dl Philladelphia
1,5 dl Crème fraiche
500 gr Florsocker
1/2 st Vaniljstång
2,5 st Gelatinblad
0,75 dl Flaggpunsch
2/3 st saft från en citron
1/4 pkt Digestivekex
motsvarande halva mängden Vaniljdrömmar
ca 3 msk Osaltat smör (smulorna ska bli fuktiga & formbara)
1 springform 2 liter ca 23 cm
(overhead plastark)
Lägg gelatinet i kallt vatten. Lägg kex i en matberedare & mixa till smulor med smält smör. Tryck ut en jämn botten i springformen med smörpapper i botten. Ställ i kyl.
Koka upp crème fraiche, florsocker & delad repad vaniljstång under omrörning, krama ur gelatinet & smält idet. Låt stå & dra.
Vispa i citronsaft & punsch i färskosten. Vispa sedan i färskosten i den varma krämen, vispa den slät & ta ut vaniljstången. Klipp ut remsor ca 5 cm breda & klä formens innerkanter så att den lossnar lätt när den ska tas bort. (Annars kan man sätta in cheesecaken några minuter i frysen & skära runt om med en varm kniv. Häll upp smeten i formen, skaka den försiktigt så att smeten fördelar sig jämnt. Kyl några timmar innan den skärs upp.
Låt det väl smaka!
Tillbehör låter jag era egna idéer skapa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar