Vad gör vi?

Ett sällskap där likasinnade kan träffas för att umgås och avnjuta goda drycker och mat. Det kommer att hållas provningar, föreläsningar, middagar och vingårdsbesök för att nämna några aktiviteter. Tips på drycker, recept, restauranger och barer.

fredag 18 februari 2011

Smygprämiär på min cheesecake.

Krämig cheesecake med svensk punsch & vanilj.

Den här härliga desserten som också är smidiga att göra, kan man snart avnjuta på Garden Café när vi bytt meny. Den severas med bla en kompott på körsbär & päron smaksatt med grön kardemumma & vanilj. Men nu kan ni redan pröva den hemma. 
recept för 12 pers:

6 dl     Philladelphia
1,5 dl     Crème fraiche
500 gr    Florsocker
1/2 st     Vaniljstång
2,5 st      Gelatinblad
0,75 dl   Flaggpunsch
2/3 st     saft från en citron

1/4 pkt   Digestivekex
motsvarande halva mängden Vaniljdrömmar
ca 3 msk Osaltat smör (smulorna ska bli fuktiga & formbara)
1 springform 2 liter ca 23 cm
(overhead plastark)

Lägg gelatinet i kallt vatten. Lägg kex i en matberedare & mixa till smulor med smält smör. Tryck ut en jämn botten i springformen med smörpapper i botten. Ställ i kyl.

Koka upp crème fraiche, florsocker & delad repad vaniljstång under omrörning, krama ur gelatinet & smält idet. Låt stå & dra.
Vispa i citronsaft & punsch i färskosten. Vispa sedan i färskosten i den varma krämen, vispa den slät & ta ut vaniljstången. Klipp ut remsor ca 5 cm breda & klä formens innerkanter så att den lossnar lätt när den ska tas bort. (Annars kan man sätta in cheesecaken några minuter i frysen & skära runt om med en varm kniv. Häll upp smeten i formen, skaka den försiktigt så att smeten fördelar sig jämnt. Kyl några timmar innan den skärs upp.

Låt det väl smaka!
Tillbehör låter jag era egna idéer skapa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar