Vad gör vi?

Ett sällskap där likasinnade kan träffas för att umgås och avnjuta goda drycker och mat. Det kommer att hållas provningar, föreläsningar, middagar och vingårdsbesök för att nämna några aktiviteter. Tips på drycker, recept, restauranger och barer.

söndag 27 februari 2011

Karl Grafström tog oss på ett asiatiskt mat äventyr.

Här kommer lite lektyr för alla som missade tillfället.

Vi var en tapper skara på 10 pers den här gången men det blev bara bättre undervisning för oss. Kalle min kollega på Garden Café spred sin matglädje från fjärran östern & det var en riktigt rolig & lärorik kväll. Vi träffades en tidig lördag eftermiddag & bekantade oss över en japanare, Yebisu, en god lager för att komma i stämning.
Kalle berättade om sitt kock förflutna inom den asiatiska matkonsten. Han hade mycket att berätta om, både om råvarorna & roliga anekdoter.

Vi delade in oss i 3 grupper & bytte stationer efter att man gjort de momenten som fanns. Det var sushi, sashimi, dumplings, misosoppa med musslor, marinerad lax & pilgrimsmusslor, kimchi. Vi drack olika sorters sake, risvin, där den billigaste sorten gömde sig i hyllan bland konsreverna i en asiatisk mataffär, hmmm?
Sake av bättre kvalitet dricker man kall, det är bara de sämre som man värmer för att dölja smakerna.

Softshell crab, helt mjuk rätt igenom, innan tillagningen.
Här paneras den för fritering.
Här får den ett hett bad som får den riktigt krispig. Sen delas den med en vass kniv & läggs i makirullarna.
Här väntade vårt dukade bord framför de mystiska lågorna som gav värme den här blåsiga regniga januarikvällen.
Kalle san fixar laxen till nigiri "risbollarna".

Här ska det vikas dumplings med kryddig fläskfärs.


Kristoffer gör makirullar som han aldrig gjort annat.
Carlifoniarolls eller insideout tv. med lax, gurka, chilisås & rostade sesamfrön. Th. makirullar med den friterade krabban också.
Inte så pjåkigt för en svenne!
 Våran bartender Simon fick också hugga in.
Misosoppa med blåmusslor.

Lite tillbehör, syrad rödlök, gari, pak soisallad, kimchi.


Annie skivar pilgrimsmusslor rakbladstunt med sitt smurajsvärd.




Vice precidenten visar att han inte legat av sig med knivskillsen.







Justa lökar!!

Vi kunde verkligen vältra oss i delikatesserna & alla fick med sig en doggybag var hem.
Det var en riktigt lyckad matkurs som jag tycker att ni ska ta till vara på när det kommer igen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar