Vad gör vi?

Ett sällskap där likasinnade kan träffas för att umgås och avnjuta goda drycker och mat. Det kommer att hållas provningar, föreläsningar, middagar och vingårdsbesök för att nämna några aktiviteter. Tips på drycker, recept, restauranger och barer.

söndag 13 februari 2011

Carbonara & ett glas Briccotondo.

Jag tänkte dela med mig av en enkel men ack så god middag.
En enkel & relativt snabb rätt som både mättar & frestar.
Krämig Carbonara med en flaska Briccotondo från Piemonte Italien där nektarn kommer från Barberadruvor, ett gott vin som blev ännu godare till den här rätten.
Jag vill understryka att det här min variant av Carbonara, så som jag tycker det smakar bra.
Börja med att hälla upp vinet på karaff för att ge det luft & väcka det till liv, bara ta av korken är meningslöst.

Thoressons Carbonara:
4 pers.
2 pkt   Bacon
3 st     klyftor vitlök
1/2     gullök
1 lit    grädde
          svartpeppar, nymalen
          (Salt)

           Parmesan
4 st     Äggulor
400 gr Spaghetti
Bryn det tärnade baconet i en tjockbottnad vid plateau/ kastrull så att det blir riktigt brunt. Det kommer antagligen att sätta sig som en hinna i botten men så länge det inte bränner så ger det en ljuvlig rostad smak sig när grädden kokar ur det. När baconet fått färg tillsätts finhackad vitlök & gullök som ska bli mjukt innan grädden hälls i(det överflödiga fettet kan hällas ut). Krydda med govmalen peppar från kvarnen, vänta med saltet tills det är klart, bacon ger ordentlig sälta. Koka ihop tills det börjar bli simmigt. Vill ni ha den lite matigare kan skivade champinjoner brynas i baconfettet.
Koka pastan àl dente & vänd upp med såsen & servera direkt med rikligt finriven Parmesan & en äggula på toppen.
Köp gärna lite extra vin så att det räcker till matlagningen, det blir både roligare & kul att känna skillnaden på vinet innan & till maten.

Nu vet ni vad ni ska äta till Let´s Dance på fredag!
Ha de gött, el Presidente.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar