Vad gör vi?

Ett sällskap där likasinnade kan träffas för att umgås och avnjuta goda drycker och mat. Det kommer att hållas provningar, föreläsningar, middagar och vingårdsbesök för att nämna några aktiviteter. Tips på drycker, recept, restauranger och barer.

torsdag 7 oktober 2010

Vallebelbo – vår vinproducent




















































När druvorna har plockats för hand och flaket är fyllt med söta goda Moscatodruvor är det dags att köra lasset till vinproducenten. Renzo som arrenderar vår vinmark gör inget eget vin utan säljer druvorna till ett kooperativ där han själv har ett medlemskap.

Producenten heter Vallebelbo och är en av många stora kooperativ som ligger i vår dal. Producenten är störst på att producera Moscato d’Asti och tar emot över 6000 ton Moscatodruvor varje höst.

Först kontrolleras sockerhalten genom att man borrar ner ett instrument i druvlasset. Det är viktigt att sockerhalten är tillräckligt hög. Därefter backar man till den stora skruven och tömmer hela lasset ner i skruven som matar in druvorna till pressarna inne i fabriken. Under de två timmarna som vi besökte Vallebelbo kom det hela tiden lass efter lass med druvor som var redo att pressas. Fabriken gick verkligen på högtryck!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar