
Morotskaka.
Här är receptet på en mycket god & saftig kaka som jag brukade baka till fikabuffén när jag jobbade på Nordgården. Den håller sig mjul & fin i några dagar, kan med fördel förvaras i en påse i kylen.
Recept för 1 springform:
- 3,5 dl socker
- 2,5 dl matolja
- 3 st ägg
- 4 dl morötter, rivna
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel
- 0,5 tsk salt
Topping:
- 100 gr smör
- 190 gr florsocker
- 200 gr philadelphia
- 1/2 tsk vaniljsocker
- ca 1/4 st citron, saften
Smörj en springform & sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienserna till kakan med en elvisp på lägsta fart till en jämn smet. Häll upp i formen & baka i mitten av ugnen på 175 grader i 50 min i varmluftsugn, för vanlig på 185 grader. Släpp på ringen när kakan svalnat.
För toppingen så smält smöret & blanda i resten av ingred. & rör till en jämn koncistens. Kyl ner & bred på ett täckande lager när kakan svalnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar