Här är ett recept på en riktigt mustig och kryddig gryta som påminner om en riktig chilli fast utan bönor. Köttet ska koka såpass mört att det går att dra isär det lätt med gaffeln.
Öl och harissakokt högrev:
recept för 5 pers.
1 kg högrev, svensk eller amerikansk
3 st morötter, grovrivna
1,5 st gullök, skivad
2 st kvisttomater, tärnade
5 st vitlöksklyftor
5 msk tomatpuré
1 msk Harissa, stark rostad paprika och chilipuré
5 msk Sweet baby Ray´s bbq-sauce
2 tsk spiskummin
1 tsk chipotechilipulver, rökt chilipulver
1 msk paprikapulver
3 tsk oregano, torkad
4 tsk salt
2 st öl, lager
2 st rödpaprika
olivolja till stekning
Dela köttet i kuber om 7cm. Fräs lökar i olja tills de börjar mjukna, tillsätt kryddor och rosta de lite och lägg i tomatpurén och rosta ytterligare. Tillsätt resten av ingredienserna förutom paprikan och köttet och koka upp. Fyll upp med vatten och oxfond om ölen inte täcker köttet. Lägg i köttet och koka i ca 3 timmar och 45 minuter under lock på medelvärme. Smaka av och lägg i paprikabitar ca 3cm och koka tills de mjuknat men fortfarande har lite spänst kvar.
Servera med kokt ris och gräddfil.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar