Vad gör vi?

Ett sällskap där likasinnade kan träffas för att umgås och avnjuta goda drycker och mat. Det kommer att hållas provningar, föreläsningar, middagar och vingårdsbesök för att nämna några aktiviteter. Tips på drycker, recept, restauranger och barer.

måndag 9 april 2012

Guadeloupe

Då var man tillbaks på Västkusten efter 2 veckor i Karibien. Vädret är något behagligare i april där än här men nu är det ju inte det som man skriver om på en sån här blogg. Det är mat och dryck. Så vilka intryck kan jag dela med mig av till mina gourmandvänner? Tja det kryddas inte överdrivet mycket och nån hetta attackerar sällan gomseglet. Fransk mat är vanlig pga. det Franska medlemsskapet. Inte så spännande. Men när vi hittade öns Creolska själ nogsamt tillagat blev det riktigt gott! T.ex den "ocean platter" som innehöll flera goda smårätter med fisk. Marinerad, gravad, rökt, rå som carpaccio, sönderkokt, sönderriven och syrligt smaksatt, krämig. Godisgott! Till detta fick chaffisen dricka en läcker ananasjuice, förklädd till en drink. Den godaste rätten under vistelsen var nog ändå den variant av den inhemska specialiteten Colombo de cabri (getcurrygryta) på en enkel strandrestaurang. Getter springer runt överallt på ön och vår var mör, mager och jättegod. Inte så snygg på bild dock så det blir ett foto på en förrätt kallad ungefär "sallade de boudin noire" eller på svenska "svart blodkorvssallad". Inte så elegant kanske men korven var god. Hittades på många restauranger. Och all pressad vitlök på råkosttillbehören fick myggen i vårt rum att dö på ett fruktanssvärt sätt under natten!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar