Vad gör vi?

Ett sällskap där likasinnade kan träffas för att umgås och avnjuta goda drycker och mat. Det kommer att hållas provningar, föreläsningar, middagar och vingårdsbesök för att nämna några aktiviteter. Tips på drycker, recept, restauranger och barer.

torsdag 1 mars 2012

Korvsprutan invigd.

 Äntligen har man fått inviga korvsprutan och manuellt är verkligen best.
Det blir väldigt precis och är mer känsla med en handvevad än maskinellt.

Nu ska det bli roligt att få visa hur gott det kan vara med korv och hur många hundratals olika sorter som man kan göra.
Om man är van vid Dennis hot dog, billig choritzo och falukorv så har jag full förståelse för att man tycker att allt som har med korv att göra är osmakligt och tråkigt.


 I själva verket om man gör egen korv eller köper en av fin kvalitet så är det bara det finaste köttråvarorna som mals ner med kryddor, någon vätska som vin el. vatten och ströbröd, eller mald kokt potatis. Man brukar ha nitritsalt för att behålla den röda köttfärgen.

I en billig varmkorv så kan ju läsa hur många % kött det är i och det är inte speciellt många.Till råge på allt så ingår i det en hel del under kött i innehållsförteckningen som brosk, bindväv, mule, öron, ja det mesta som går att mala ner, så dra er det redan låga köttinnehållet en del till.

 Men som sagt så är det inte om man gör det själv eller köper bra kvalitet. Det är ju inte bara korv som det fuskas med i livsmedelsindustrin så ät gärna korv men en som ni vet vad det är för något!
Tanken är ju inte att man ska trycka ner någon slags pytt i panna av rester i korv skinnet.

Korven som ni ser på bilden är betydligt godare än vad den ser ut som ostekt.
Det är en fasankorv smaksatt med Cognac och gröna enbär, den serverar vi på Garden Café tillsammans med en viltconsommé (klarbuljong), jordärtskock- och purjolökscrème, friterat potatischips av Purple Majesty och rödkålskott.
Det doftar verkligen härligt när man gör den här.




Den här "prinskorven" innehåller:
Fasanbröst
Blandfärs
Bacon
Kokt potatis
Buljong av renben
Generöst med Cognac
Vitlök
Gröna Enbär (omogna)
Svartpeppar
Lagerblad
Nitritsalt

Och stoppas i naturskinn som är Lammfjälster.

Den får mogna i kyl i två dagar, gärna hängandes.
Den steks i smör och serveras genast.

Så vill ni lära er att göra ett riktigt hantverk och äta god korv, så häng med till Green House den 14/4 för en rolig kväll med mycket öl, vin och korv!

Hälsningar Christian.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar