Vad gör vi?

Ett sällskap där likasinnade kan träffas för att umgås och avnjuta goda drycker och mat. Det kommer att hållas provningar, föreläsningar, middagar och vingårdsbesök för att nämna några aktiviteter. Tips på drycker, recept, restauranger och barer.

måndag 18 juli 2011

Sommar primörer

 Ja då har man skördat de sist morötterna. Det är bara att sölja av jorden & äta de som snacks eller rosta de i ugnen med smör, salt & peppar. Sockerärtorna kan jag plocka över ett kilo i veckan, en till två dagar tar det bara för ärtorna att bli färdiga. De är krispiga & söta, väldigt goda nerskurna i sallad. Bladsalladen växer fortare än vad vi kan äta upp.

Två av de mindre tomatplantorna ger cocktailtomater varje dag & de stora tomaterna växer för fullt.
Till salladen använder jag även gräslök & harsyran som spridit sig fint i under häcken.
Nu lyser de 13 smultronplantorna med sina röda bär.
Citronmelissen kommer fint upp igen & är god att ha i bordsvattnet.

Nästa år ska jag prova squash, potatis i större skala & jordärtskocka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar