Vad gör vi?

Ett sällskap där likasinnade kan träffas för att umgås och avnjuta goda drycker och mat. Det kommer att hållas provningar, föreläsningar, middagar och vingårdsbesök för att nämna några aktiviteter. Tips på drycker, recept, restauranger och barer.

torsdag 18 november 2010

Guide Michelin i stan!

I lördags hade jag tllsammans med min andra klubb, Vinc, en heldag i gemenskapens, matens och givetvis vinets anda. Dagen startade med lyxfrukost i hos Ola o Anette i örgryte varefter vi traskade runt delsjön några timmar med stopp för medhavd grillunch och vinintag. Vi rundade av med te och nybakad scones hos Tomas o Jens Kristian innan snabb vila och ombyte innan aftonens middag.

Hur vi skulle orka trycka i oss en 8-rätters på la Cucina Italiana visste vi inte riktigt men vi hade ju bokat så vi gjorde ett försök. Efter ett glas champanche av bättre modell var vi redo för kvällsvard. Köksmästare och tillika ägare Pietro byter meny efter humör och dagsform så vi visste inte vad som komma skulle. En liten fralla med tryffelsmör och pancetta inledde som skumpatilltugg och därefter en rätt i 3 delar. Hummer/vaniljsoppa, pilgrimsmussla med italiensk odlad störrom och en friterad brödboll m getost i mitten. Därefter "italiensk frukost" - stekt vaktellägg på toast m hyvlad vit tryffel, salsiccia och kantarellsoppa(att se köksmästarn kravla omkring på golvet under vårt bord jagandes sin tappade lilla tryffelknöl är värt en del). En riktigt fin inledning alltså och det var mest höjdpunkter ända till slutet då creme caramellen inte var nån höjdare. Vinlistan på la Cucina kan väl inte anklagas för att vara omfattande eller särskilt kul men i övrigt var alla åtta mycket nöjda med kvällen.

Men Guide Michelin då? Eller Guide rouge eller vad ni vill. Jo vid bordet intill satt en man och läste nån engelsk tidning samtidigt som rätt efter rätt bars in. Han åt under ett par timmar och gjorde inte mycket väsen av sig. När han betalar och går till garderoben presenterar han sig för servitrisen och visar sitt leg. Fia som sitter två meter bort hör honom säga "you probably knew it was me anyway" varefter han traskar in i köket för att prata lite med Pietro. När inspektören efter en stund lämnar lokalen uppstår en uppsluppen stämning och personalen förklarar att de sedan några dagar visste att han var i stan. Om dom får nån stjärna vet vi inte. Men vi vandrade sakta hemåt i den stjärnfria natten och var lyckliga ändå.

Slut på historien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar