Vad gör vi?

Ett sällskap där likasinnade kan träffas för att umgås och avnjuta goda drycker och mat. Det kommer att hållas provningar, föreläsningar, middagar och vingårdsbesök för att nämna några aktiviteter. Tips på drycker, recept, restauranger och barer.

måndag 6 september 2010

Bad Gourmand!

Dags för bikt.

Jag är en dålig Gourmand. Att ansvara för en blogg tror jag kräver att man man med jämna mellanrum skriver och rapporterar om händelser i vardagen och till fest för likasinnade som i stort delar ens intressen. När Christian frågade mig om vi skulle köra Gourmand ihop tyckte jag att det lät som en utmärkt idé men jag hade aldrig tidigare bloggat och förstod inte vikten av regelbunden kommunikation med sina läsare. Det har varit svårt att skriva ned små och stora mat och dryckupplevelser då jag inte insett att det faktiskt är lika intressant för andra att läsa om detta som för mej att dela en annan persons unika och personliga tankar i ämnet. Det kommer att bli ändring på detta nu. Mina upplevelser kommer att delas och jag är tacksam för kommentarer. Fortsättningen på sommarens Piemonteresa t.ex. kommer inom kort.
I våras startade jag Flingsalt Catering med förhoppningen att i en snar framtid kunna leva på matlagning i egen regi. Om det tar ett år eller tre vet jag inte men jag vet med säkerhet att det kommer bli många roliga stunder och möten på vägen. Jag har i hela mitt vuxna liv då och då kännt att jag saknat en "hobby" som kunnat berika min fritid. Det jag insett på senare tid är att mina intressen finns i smakernas värld och att att ev framtida trädgårds- eller fiskehobbyprojekt i grunden är något som kommer att ge mej möjlighet att laga och äta extra gott med mina vänner.
Därför kommer jag nu att skärpa till mej och blogga om mina gourmandiska upplevelser och tankar betydligt oftare än innan. Förlåt!
Sitter i spöktimmen och skriver i sällskap av en Sleepy bulldog summer pale ale(mycket god) en Glenlivet Nadurra(behagligt citrusmjuk) och lite Slovensk pancetta (lysande!) och tänker att jag borde gå till sängs. Blev tidigare under kvällen serverad en görgod rödbetssoppa av Fia och känner att magen och gommen haft en bra dag.
Tänker också att jag borde fråga om det finns intresse för sammankomster där man äter och diskuterar föda som inte är så vanligt förekommande i det svenska moderna samhället? Är t.ex. på jakt efter råvaror till den goda skotska haggisen och skulle med stor glädje prova en självlagad variant med andra matintresserade. Är vi fler kan vi låna en lokal och ha en trevlig fest någon helg i höst. Tänk på saken.
Nej nu går jag och lägger mej.
Puss och god natt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar