Vad gör vi?

Ett sällskap där likasinnade kan träffas för att umgås och avnjuta goda drycker och mat. Det kommer att hållas provningar, föreläsningar, middagar och vingårdsbesök för att nämna några aktiviteter. Tips på drycker, recept, restauranger och barer.

söndag 18 juli 2010

Välkommen till familjen.



Då har man äntligen varit på Familjen som alla talat så gott om. Man var ju rädd för att förväntningarna blivit för höga nu efter allas berättelser om den familjära atmosfären, proffsiga servicen, vällagade & framförallt prisvärda maten, lyxiga viner på glas, ja ett perfekt ställe för att gå ut & umgås på.
Jag gick dit med mina kollegor från nyöppnade Garden Café, hotellrestaurangen på Sankt Jörgen park resort som fått en rejäl make over.
När vi anlände vid 20:15 en torsdag var det smockat med folk, ute som inne. Vi tog en aptitretare i baren medans vi väntade på vårt bord & fick bra service av den minst sagt ett glatt energiknippe.
Väl till bords beställde vi deras populära trerätters för 295:- som byts ut efter tillgång av råvaror & humör.
Innan maten fick man njuta av en krispig baguette, knäcke, tempererat smör & hör här, en pastej på isterband. Jag ryser när jag skriver det men det var gott till skillnad från den hela korven, som inte faller mig i smaken.
Jag bytte ut förrätten som var fisk & skaldjurscevichè på räkor, blåmusslor & havskatt med äpple & blekselleri bla. generös portion & fräsch var den. Istället valde jag ett säkert kort med tanke på att jag inte tål skaldjur. Löjrom med gräddfil, lök, blinier, enkelt & mycket gott i sällskap med en linjerullad akvavit & en kall öl. Jag valde för omväxlingskull öl till båda rätterna, det blev en weissbier som deras moder krog Kock & vin tagit fram med göteborgsbryggeriet Ocean. Den var fin, frisk & fruktig, en härlig sommaröl. Den andra från samma bryggeri blev en golden ale.
Till varmrätt blev det en kärleksfullt rosastekt fläskfilé med en trio på kålrot, fondant, råstekt & puré. Denna rotmosgrönsak gör sig väl värt en plats på finmiddagsbordet i rätta händer. Den ackompanjerades av en rödvinsvierge. Med reservation att jag glömt någon ingrediens var det en av de bästa fläskfilé rätter jag stillat min gourmandmage med.
Som sötdövare blev det en kräm på kondenserad mjölk & färskost, färska bär & en fräsch granité.
Kort & gott, avslappnat, trevligt, gott & t.o.m en slant kvar i plånboken när man går där i från.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar