Vad gör vi?

Ett sällskap där likasinnade kan träffas för att umgås och avnjuta goda drycker och mat. Det kommer att hållas provningar, föreläsningar, middagar och vingårdsbesök för att nämna några aktiviteter. Tips på drycker, recept, restauranger och barer.

måndag 28 juni 2010

Turin - starten på en matvecka

Vi checkade in på vårt hotell vid åtta på kvällen och frågade receptionisten om han kunde rekommendera något ok ställe att äta på. "På andra sidan har ni ett enkelt men bra ställe". Lite väl lätt att nämna nämaste restaurangen tänkte vi skeptiskt men eftersom tröttheten efter resan började kännas fick det bli så och efter ett glas vin i baren fick vi ett bord i lokalen som var full av locals men fri från turister.
Piemontesiska specialiteter på menyn och vi började med sparris lindad i prosciutto och ostsås respektive små ansjovisar inlagda i vinäger med örtolja. Verkligen enkla men jättegoda förrätter. Ansjovisen liknade den spanska bocceronesen jag blivit så förtjust i på senare tid. Sen valde Fia tajarin som är piemontesisk pasta skuren för han i tunna strängar. Endast Karl-Johansvamp, olivolja och persilja som tillbehör men fantastiskt gott . Jag valde "pannkakspanerat" kaninkött med grillade grönsaker som oxå var riktigt fint. Med ett billigt men schysst rödvin var vi riktigt nöjda men visste inte om vi haft tur eller om kvaliten på maten skulle hålla i sig.
Nästa dag traskade vi runt i Turins gamla fina stadsdelar och när det var dags för lunch träffade vi rätt igen. Tagliolini m salsicciakorv och tomat samt spenat och färskostfylld tortellini med salviasmör var utmärkt med torrt vitt vin.
Kvällens middag fick avrunda vårt korta stadsbesök då vi skulle vidare nästa dag. Vi chansade ännu en gång och tog full pott! Casa Martin har en stor meny men vi kände att en italiensk klassisk femrätters hade varit lite för mättande och valde förrätt följd av pizza. Jag fick en "variation" på carne crudo(piemontesisk råbiff) som bestod av hackat nötkött, carpaccio på kalv och rå, färsk korv. Riktigt hög kvalitet på köttet som smälte i munnen. Fias mozzarella var dock höjdpunkten. På tallriken ligger en hel ostboll enbart ackompanjerad av lite örtolja och några halva cocktailtomater. Jaha tänkte båda häpet, det här var ju en rejäl portion som man inte kan få i sig. Fel, fel, fel. Smaken och konsistensen på den alldeles färska buffelmozzarellan var helt fantastisk! Det behöver inte vara svårare än så. Jag hjälpte gärna till att avsluta och kände att det här måste jag äta snart igen.
Svamppizzan och auberginpizzan som följde den fina inledningen var enastående goda! 60Euro inklusive en god flaska rött vin och dricks för hela kalaset gör ingen sur.
Man började nu inse områdets tanke och filosofi och kände att det kunde bli en bra vecka.
Nu är jag trött men jag fortsätter snarast att redogöra för för resten av vår tripp.
Sov gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar