Vad gör vi?

Ett sällskap där likasinnade kan träffas för att umgås och avnjuta goda drycker och mat. Det kommer att hållas provningar, föreläsningar, middagar och vingårdsbesök för att nämna några aktiviteter. Tips på drycker, recept, restauranger och barer.

söndag 11 april 2010

Whiskeyprovning på Ölrepubliken.


Lördagen 27/3 var detWhiskey-
provning på Ölrepubliken som
Pelle höll, lika bra & intressant som ölprovningen på The Rover i höstas.
Vi träffades vid 15 tiden & pratade över en Oppigård Easterale, mycket trevlig påsköl.
Vi blev 13 delaktiga denna eftermiddag & fick sitta för oss själva i ett chambre separee, de bärnstensfärgade dryckerna var upphällda när vi kom in & det doftade angenämt. Pelle berättade ingående om hur man på ett sätt förädlade det rena källvattnet till denna elddryck. Vad det finns för olika sorter, lagringar, destillerier.
Vi smakade oss igenom alla sorterna som de var, väldigt starka & smakrika, men efter lite rumstempererat vatten i så blommade en del ut & de var mer tilltalande att avnjuta.
Själv så har jag bara börjat att lära mig att smaka dessa inbjudande drycker & efter att ha provat de av den här klassen & smakerna har man ju redan blivit mer kräsen. Konstigt nog föll jag för den med mycket smak & som var mest rökig. Ibland de sex single malt sorterna var även en japanare & en svensk med. Den svenska Mackmyran kändes rätt spritig & ung jämfört med de andra. Den japanska Miyagikyo var riktigt trevlig, men som sagt var Ardbeg vinnaren för mig.

Det var roligt att det var blandade åldrar & kunskapsnivåer, nybörjare som mig själv till erfaren whiskyklubbsmedlem.
Jag tog en chansning & provade lotteri med fina priser så som: en fin Porchekniv, en bok om singlemalt whiskey, en bok om öl & en vittryffelolja. Succé! alla var med & alla priserna gjorde de vinnande deltagarna nöjda.


Som ni märker så förevigar vår nya fotograf Elin Carlsson våra tillfällen då vi gottar oss i överflöd.
Lördag 17/4 blir det ost & vinprovnig med Alex från Linnégatansost, det kommer att bli en höjdare också.




































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar