Vad gör vi?

Ett sällskap där likasinnade kan träffas för att umgås och avnjuta goda drycker och mat. Det kommer att hållas provningar, föreläsningar, middagar och vingårdsbesök för att nämna några aktiviteter. Tips på drycker, recept, restauranger och barer.

onsdag 21 april 2010

Goda ostar&viner som umgås


Det var full sittning när vi lyssnade på Petrus som gav oss en inblick i samspelet mellan ost och dryck i Amerikabaren. Folket verkade mycket nöjda med provningen/prövningen när vi sammanfattade eftermiddagen på (öl-)Haket efteråt. Det får väl anses som en nybörjarintroduktion i ämnet och jag tror att flera kommer tänka till nu och kanske välja nåt annat än rödtjut till osten ibland. Jag har gjort en kort sammanfattning av dryckerna som Alex hade parat ihop med mejerivarorna. Och här kommer den!

Palmér&co Brut (219kr) - Champagne som är torr och frisk i smaken med inslag av citrus(enligt Bolaget) . Var tänkt ihop med Brillat Savarin och passade utmärkt till. Funkade också till get och Gruyeren hörde jag några säga.

Omaka springs, Sauvignon blanc 2008 (89kr) - nya zeeländare som är torrt och friskt med smak av passionsfrukt, gröna äpplen och lime. Passade som sig bör med Valencay eftersom druvtypisk Sb brukar göra det.

Sierra nevada, pale ale (22,90kr) - en favorit bland flera och mycket fin till den grottlagrade Gruyéren men även till den mögliga enligt Petrus smak. Denna amerikanska öl smakar som ju alla kunde känna rågbröd, aprikos och pomerans.

Allegrini, Valpolicella superiore 2007 (99kr) - det enda rödvinet gav oss smaker av fat, körsbär, plommon och kakao. Ett kryddigt, fruktigt vin som var tänkt till den i Amaronepressrester lagrade Ubriacoosten. Kan bara hålla med. Den enda ost som funkade till det vinet tycker jag själv(men vem bryr sig?)

Cadillac - Förlåt! Jag trodde att det bara fanns ett sött Cadillacvin på Systemet men det finns två så jag återkommer med detaljer. Det är en svart flaska iallafall och kostar antingen 75 eller 82 kronor så ni får väl prova båda. Passar kanon till den gröna Fromage de riomen kan vi konstatera. Sött+salt/mögligt=sant!

Sådär, nu är det bara att springa till närmsta systembolag och shoppa loss. För ostarna ligger väl redan i kylen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar