Vad gör vi?

Ett sällskap där likasinnade kan träffas för att umgås och avnjuta goda drycker och mat. Det kommer att hållas provningar, föreläsningar, middagar och vingårdsbesök för att nämna några aktiviteter. Tips på drycker, recept, restauranger och barer.

onsdag 16 oktober 2013

Besök på Beerbliotek.

Är ni sugna på en rundvandring på ett Göteborgsbryggeri med influenser från olika delar av världen? Gourmand ska besöka Beerbliotek 29/11, läs mer på klubbgourmand.blogspot.se

söndag 30 juni 2013

4-årskalas!


Välkommen på födelsedagskalas!

Åren går och vi är på väg att fylla fyra år! Det måste givetvis firas på bästa sätt så lördagen 7:e september kl.18 är ni välkomna på kalas. Efter förra årets lyckade oktoberfest har vi valt Viking MCs klubbstuga som tummelplats. Alla detaljer är inte spikade men att det kommer serveras mättande och näringsrik föda från grillen och rikligt med dryck är helt säkert. Vi kommer under sommaren arbeta hårt för att få ihop ett spännande program. Ett par populära och charmiga quizmästare är intresserade och en joddlande koalabjörn iklädd hotpants hoppas vi skall tacka ja. Den tatuerade damen som sväljer möss är dyr men är någon intresserad av att sponsra så uppträder hon gärna. Mer info kommer närmare inpå.

 

Priset för denna tillställning är för medlemmar 150kr och är man inte medlem får man gå på en annan fest. Medlemskap kostar 250kr/år

 

Till christianthoresson@gmail.com skickar ni anmälan och ni får bekräftelse, kontonummer och betalningsinfo av honom. Senast 20/8 vill vi ha er anmälan. Men vänta inte för länge! Platserna är begränsade.

FAQ:

När?  Lördag 7/9 1800

Var?  Vikings MC, Grimmeredsvägen 142 Västra Frölunda

Hållplats: Klangfärgsgatan. Fortsätt i bussens riktning på Tonhöjdsgatan och ta vänster på Grimmeredsvägen ca. 100meter

Medtages: kläder + kläder för lätt utomhusaktivitet , glatt humör och kontanter till dricka

Välkomna!!

fredag 12 april 2013

Besök på Poppels Bryggeri







I fjol tipsade Linus Norén om en facebooksida som hette ”Vi som startar ett mikrobryggeri tillsammans”. På denna sida efterfrågade de folk som ville komma och besöka ett nytt bryggeri för att ge feedback på såväl etiketter, kapsyler som smaker. I oktober förra året tog jag, Christian och Linus bussen till Mölnlycke för en intressant kväll med ett bryggeri som vi senare på kvällen fick reda på skulle heta Poppelmans Bryggeri. Till jul hade de bryggt 2 stycken öl som snabbt sålde slut på systembolaget. De fick mycket bra kritik för sina öl och sedan dess har de också kommit med en IPA kallad Nya Världens IPA. Mer öl är på ingång och det bryggs för fullt i deras lilla bryggeri.

För någon vecka sen skrev Poppelmans på sin facebooksida att de var på väg att byta namn. Ola Noreklint, delägare och representant för sälj och marknadsföring delar denna mening om varför detta händer:


”På Poppelmans tycker vi att öl är det roligaste som finns, något som vi vill förmedla till hela världen! Det har nu kommit till vår kännedom att inte alla delar vår syn på öl och heller inte vill riskera att förknippas med alkoholbaserad verksamhet, vilket vi har valt att respektera.Vi rycker därför av oss den gamla kavajen och svidar om till något som vi hoppas kunna passa till alla tillfällen framöver. Lite enklare att säga. Lite enklare att komma ihåg. Men med samma innehåll!


Det nya namnet, som så sent som igår presenterades, är Poppels Bryggeri.


Nu tänkte vi att vi skulle besöka Poppels Bryggeri för en rundtur och provsmakning. Datumet är fredagen den 7e juni klockan 19.00. Bryggeriet ligger i Mölnlycke Fabriker 11 och det går lätt och smidigt att ta sig dit. Ta buss eller tåg till Mölnlycke station och sedan är det ca 5 minuters gångväg till Mölnlycke fabriker.

Senaste anmälnings och betalningsdag är den måndag den 27e maj.

Priset för denna rundtur och provsmakning med tilltugg är 360:- för gourmander och 400:- för icke medlemmar. Anmälan görs till klubbgourmand@gmail.com

Ha en trevlig helg och njut av den vårsol jag hoppas vi får.
 

måndag 8 april 2013

Vår nya blogg är igång!

Vill bara påminna om att vår nya blogg är i gång. Där kan ni läsa om alla nyheter, recept och tips på underbara drycker. Så kolla in http://klubbgourmand.blogspot.com
Här finns ju allt det gamla kvar.

måndag 1 april 2013

Ölsläpp April 2013


På måndag den 2a April är det åter igen dags för ölsläpp på systembolaget. Här är mina tips inför detta släppet. Och som alltid är det några av dessa öl som kommer ta slut redan första dagen så tveka inte att åka dit och testa något nytt! Ölen markerat i rött är ett riktigt bra kap!

  • Stiegl DIPA / 109:- / 75cl / Dubbel IPA
  •  Dieu du Ciel Rosée d’Hibiscus / 35:- / 34,1cl / Kryddöl/ale/hibiscusöl
  • Thornbridge Raven / 39,90:- / 50cl /  Black IPA
  • Hantverksbryggeriet Kosacken Imperial Stout / 35,90:- / 33cl / Stout
  • SKA Hibernal Vinifera Stout / 29,90:- / 35,5cl / Stout

     

söndag 10 mars 2013

Påminnelse Ost- och Ölprovning

På fredag (15/3) är sista dagen för anmälning och betalning för Ost- och Ölprovningen den 28e Mars. Tiden har även ändrats från 17 till 18 så att alla hinner komma efter jobb.
För 495:- (550:- för icke medlemmar) ingår 8 sorters öl som provas till 5 sorters ost och en choklad.
Anmälan skickas till klubbgourmand@gmail.com
Platsen är inte reserverad för än inbetalningen är mottagen.

fredag 1 mars 2013

Härlig köttduo innan galenskap.

Svärfar och jag skulle gå och träna magmusklerna till Galenskaparna & After shaves 30 års fest. Det blev en riktigt bra och rolig föreställning på Lorensbergs teatern som sammanfattade deras 30 år tillsammans.

Innan detta så ville vi fylla våra bukar med något gott. Jag var ute efter ett ställe som låg när, öppnade tidigt och hade en just meny. Dinner 22 på Södra vägen med samma nummer blev mitt val.
Där välkomnades jag med ett glatt leende från bartendern som serverade mig en öl i väntan på min middagskavaljer. I väntan på maten stillade vi suget med en Wisby Weisse, Gotländsk weissbier (Hefeweizen) som är god, frisk och fruktig.
Vår trevliga servitris visade oss till bords men presenterade tyvärr inte brödkorg med tillbehör. Trots min täppta näsa fick jag det till ett vispat tryffelsmör, olivröra, ett riktigt saftigt mörkt och gott bröd, en lite för kompakt baguette och ett köpeknäcke förmodar jag.

 Lennart tog in en Älgcarpaccio med sveciaostmousse, skogsbärskompott, rostade pinjekärnor, saltrostade rödbetschips och ruccola. Mycket god tyckte han. 140:-
Det fick bli en klassiker som första anrättning, råbiff. En rejäl portion, prescis som carpaccion, för 150:-. Inte så mycket som kan gå fel om man har bra råvaror. Hade dock viljat ha lite mer av tillbehören förutom kapris. Det hade blivit lite mycket kött att tugga på när man blandat ihop allt så jag sparade lite kött, men den var god!
Maten kom snabbt och vi fick en bra presentation av rätterna.
Trots de amatörmässiga korten så ser ni nog ändå att det är vällagad mat med valuta för pengarna.
För 225:- fick man en tung bit Black Angus biff med tryffelmajonnäs, hemgjorda pommes och grillad majskolv. Våra önksade mediumrare biffar hade precis rätt stuns när vi samtidigt kollade de med gaffeln. Mört och gott kött som var tillagat just så som vi hade hoppats på. Brukar alltid vara en överraskning när man kommer till ett nytt ställe.
Pommesen var krispiga på utsidan och mjuka och lena på insidan. Béan hade behövt lite dragonsmak även om den heter tryffelbéarnaise. Jag hade väl inte väntat mig äkta tryffel i såsen för den pengen men hade hellre fått lite mindre kött och tryffel i istället för den lite lätt parfym aromatiska tryffeloljan.
För mig blev det en Sleepy Bulldog pale ale (english pale ale), de ble gött te kött.

Servicen var bra och det gick snabbt vid betalningen också. Så vi var nöjda överlag med besöket och kan varmt rekommendera detta ställe för en middag eller bara en bira och en råbiff eller löjrom i baren.