Vad gör vi?

Ett sällskap där likasinnade kan träffas för att umgås och avnjuta goda drycker och mat. Det kommer att hållas provningar, föreläsningar, middagar och vingårdsbesök för att nämna några aktiviteter. Tips på drycker, recept, restauranger och barer.

fredag 12 april 2013

Besök på Poppels Bryggeri







I fjol tipsade Linus Norén om en facebooksida som hette ”Vi som startar ett mikrobryggeri tillsammans”. På denna sida efterfrågade de folk som ville komma och besöka ett nytt bryggeri för att ge feedback på såväl etiketter, kapsyler som smaker. I oktober förra året tog jag, Christian och Linus bussen till Mölnlycke för en intressant kväll med ett bryggeri som vi senare på kvällen fick reda på skulle heta Poppelmans Bryggeri. Till jul hade de bryggt 2 stycken öl som snabbt sålde slut på systembolaget. De fick mycket bra kritik för sina öl och sedan dess har de också kommit med en IPA kallad Nya Världens IPA. Mer öl är på ingång och det bryggs för fullt i deras lilla bryggeri.

För någon vecka sen skrev Poppelmans på sin facebooksida att de var på väg att byta namn. Ola Noreklint, delägare och representant för sälj och marknadsföring delar denna mening om varför detta händer:


”På Poppelmans tycker vi att öl är det roligaste som finns, något som vi vill förmedla till hela världen! Det har nu kommit till vår kännedom att inte alla delar vår syn på öl och heller inte vill riskera att förknippas med alkoholbaserad verksamhet, vilket vi har valt att respektera.Vi rycker därför av oss den gamla kavajen och svidar om till något som vi hoppas kunna passa till alla tillfällen framöver. Lite enklare att säga. Lite enklare att komma ihåg. Men med samma innehåll!


Det nya namnet, som så sent som igår presenterades, är Poppels Bryggeri.


Nu tänkte vi att vi skulle besöka Poppels Bryggeri för en rundtur och provsmakning. Datumet är fredagen den 7e juni klockan 19.00. Bryggeriet ligger i Mölnlycke Fabriker 11 och det går lätt och smidigt att ta sig dit. Ta buss eller tåg till Mölnlycke station och sedan är det ca 5 minuters gångväg till Mölnlycke fabriker.

Senaste anmälnings och betalningsdag är den måndag den 27e maj.

Priset för denna rundtur och provsmakning med tilltugg är 360:- för gourmander och 400:- för icke medlemmar. Anmälan görs till klubbgourmand@gmail.com

Ha en trevlig helg och njut av den vårsol jag hoppas vi får.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar