Vad gör vi?

Ett sällskap där likasinnade kan träffas för att umgås och avnjuta goda drycker och mat. Det kommer att hållas provningar, föreläsningar, middagar och vingårdsbesök för att nämna några aktiviteter. Tips på drycker, recept, restauranger och barer.

måndag 23 juli 2012

Äntligen blommar det.




Det har inte varit en lätt vår och sommar att försöka odla någonting för en amatör i det här vädret. Nu när det har blivit lite mildare med mycket regn så har det börjat hända grejer.
De fina blommorna ovan är zucchini el. squash, sedan ser ni morotsblasten som frodas och den härliga bladsalladen som gör sig fin fint i blandsalladerna till grillen.
Jag har smakat det första svarthallonet, smaskigt.
Det har även kommit upp citronmeliss, timjan, dill, rabarber, smultron, tomat, harsyra och sockerärtor.
Ger vi några plantor ett tag till så har jag även rädisor, gurka, fler tomater, majs och paprika.

Sakterliga börjar även en liten husmor vakna till liv i min sambo Annie. Hon har gjort en fantastisk kallrörd fläderblomsaft som hon plockade blommor till i Jönköping nyligen.
Rabarberkompott gjorde jag från mor och fars trädgård. Den gick ner utan problem naturell med mjölk. Men även med flädersaft i till smörstekt sockerkaka, jordgubbar och vispgrädde.

Om ett tag kommer ju svartavinbär och bjönbär på landet också. Då blir det nya laddningar med gelé och sylt inför hösten.

Glad sommar.
Christian

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar