Ja, jag vet. Det är tidigt för att prata tryffel. Den kommer ju inte förrän till hösten.
Ändå vill jag passa på för den som är intresserad av denna dyrgrip att börja tänka på att åka till Piemonte. Tryffeln är och förblir en guldsten många människor här och man kan åka långa omvägar för att få uppleva den. Dyr, exklusiv - och väldigt njutbar. Jag talar förstås om den vita tryffeln - inte den svarta - och inte heller den chokladmässiga.
80 procent av all vit tryffel som produceras i Italien är ursprungligen från Alba in Cuneo, alldeles nära La Casa Vola. Därför kallas vit tryffel ofta för Albatryffel.
Det dröjer till hösten - och vi ska ha en härlig sommar på La Casa Vola. Så länge kan man gå med i Göteborgs Tryffelsällskap och finns på Facebook där man kallar sig för "Göteborgs tryffel-sällskap". Kanske inte så seriös, men ändå kul. Bidra med dina upplevelser kring tryffel och din önskan att äta den.
Ät den och drick ett glas Barolo till.
På Systembolaget kryllar det av Barolo.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar